Mail overlast door onveilige contact formulieren


 psadmin    20 dec 2018 : 13:54

recaptcha-v3.png

Spammers omzeilen het spam filter door misbruik te maken van contact formulieren. Google reCAPTCHA v3 biedt een mooie oplossing zonder dat uw website bezoeker een puzzel moet oplossen of zoals bij de reCAPTCHA v2 methode een vinkje moet aanklikken.

Onveilig contact formulier

Zodra er spam mails binnen komen die niet door het spam filter worden onderschept, dan is de kans groot dat die berichten via een onveilig contact formulier zijn verstuurd. Spammers gebruiken bot software om op grote schaal dergelijk formulieren in te vullen en de 'Verstuur' knop te activeren.

Google heeft een nieuwe versie 3 reCAPTCHA methode die u kunt toepassen in de meest gangbare CMS software zoals Wordpress, maar ook in een standaard html contact formulier.

Zie: https://www.google.com/recaptcha/intro/v3.html

De reCAPTCHA v3 heeft twee interessante vernieuwingen

  • De website bezoeker hoeft niet meer zelf op het vinkje te klikken;
  • Het gedrag van de website bezoeker wordt door de Google My reCAPTCHA service geregistreerd.

Indien er in uw CMS een reCAPTCHA plugin beschikbaar is, dan is het een kwestie van uw domein aanmelden in de Google My reCAPTCHA console om de verificatie codes te genereren. Deze codes kunt u invullen in de reCAPTCHA plugin van het CMS.

Wordpress CMS

Via de plugin pagina van Wordpress is er een ruime keuze. De meest populaire plugin is van BestWebSoft. Let er goed op dat een dergelijke plugin de reCAPTCHA toepast op alle mogelijke login pagina's en web formulieren. Zie de plugin pagina van Wordpress.

Wordpress Plugins

HTML en PHP websites

Als u een html site heeft, dan dient er een stukje script aan worden toegevoegd. Omdat deze geavanceerde methode ook een verificatie vereist  is er wel sprake van echt programmeerwerk door een ervaren software developer. Deze aanpassing kan worden uitgevoerd door Alex Pot van www.smartscripts.nl. Niet iedere html of php site is hetzelfde. Vraag daarom een vrijblijvende offerte voor een volledige reCAPTCHA v3 integratie in uw bestaande site. Smartscripts biedt nog meer slimme mogelijkheden om een oude html website te moderniseren. In sommige gevallen is het moderniseren van een oude website gunstiger dan een compleet nieuwe website laten maken.

Code

De originele video uitleg van Google





Nieuwscategorieën